izba-kolei.org.pl

Dlaczego jest coraz mniej polaczen lokalnych

Dlaczego jest coraz mniej polaczen lokalnych

Skąd Espresso Come From

Espresso jest jednym z najpopularniejszych napojów w Ameryce, i trzeba rewolucji kawy z lat 1990 i podziękować, że pochodzi w Seattle. W zasadzie nie można przejść w dowolnym miejscu w Stanach Zjednoczonych, nie widząc kawiarnię lub dwa na każdym rogu, a jeden z nich będzie prawdopodobnie Starbucks. Jednakże, jeśli jesteś zainteresowany dowiedzieć się więcej o swoim pysznym espresso napój, to opłaca się wiedzieć, skąd pochodzi.

Termin do opisania espresso „Café-espress „, został wykorzystany przez miłośników espresso od 1800 roku, jeszcze przed obecne maszyny zostały wynalezione. Co to oznacza to, że napój kawy było robione na zamówienie specjalnie dla indywidualnych zamawianie drinka. To także świeżość napoju, ponieważ ziarna stosowane były świeżo palone w ciągu dwóch tygodni, były świeżo zmielony bezpośrednio przed parzeniem i espresso było warzone tuż przed wypiciem lub tworzenia napoju kawy. był to czas, kiedy wielu cafés służyłaby nawet regularne filiżanki kawy zaparzonej kawy espresso jako, że był świeżo zmielony z dowolnej metody zaparzania użyto i serwowane od razu. Napoje kawowe były robione na zamówienie, co jest dokładnie to, co można znaleźć przy zamawianiu kawy w wielu sieciach handlowych kawy dziś.

Ludzie zaczęli być w pośpiechu w życiu codziennym, nie chcąc czekać kilka minut na ich kawy do zaparzenia. To doprowadziło wynalazców wieku temu, aby zacząć szukać szybszego sposobu parzenia kawy i zaczęli używać pary kontra wody, aby to zrobić. Pierwsza metoda warzenia parowej została założona w 1896 roku na World Fair, i twierdził, że jest w stanie wykonać 3000 filiżanek kawy w ciągu jednej godziny. Jednak jedyną wadą jest to, że metoda zaparzania parowa w smaku kawy, ponieważ kawa na złe musi być warzone poniżej punktu wrzenia optymalnych smaków.
Artykuł napisany przez: